bilgi@gelecekicinsozbizde.com

2023 Yılı Çağrı Metni
Buradasınız: Anasayfa / 2023 Yılı Çağrı Metni
2023 Yılı Çağrı Metni

Değerli Genç Bilim İnsanları ve Araştırmacılar,

 

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan proje okullarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerimizin lise yıllarında bilimsel araştırma projeleri üretmeleri, her öğrencinin mezun olmadan önce en az bir ulusal ya da uluslararası bir proje yarışmasına katılmış olması, genç yaşta bilimsel bilgi ve teknoloji üretmeleri, değişen çağın dinamiklerine ayak uydurmaları için bir gerekliliktir.

2021 – 2022 eğitim öğretim yılında toplamda 13 proje okulumuz, 34 bilimsel araştırma projesi üretmiş ve bunları çeşitli platformlarda paylaşma olanağı bulmuştur. GIS Sempozyumu ile amacımız, öğrencilerimizin bilimsel projelerini sergilemelerine olanak sağlamak, fen ve sosyal bilimler alanlarında çalışan bilim insanlarını öğrencilerimizle bir araya getirerek ilgili disiplinlerle bilgi etkileşimini sağlamak, genç bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunmak, bilim dünyasının dikkatini çekmektir. 

Sempozyuma gönderilen proje raporu ve özeti, bilimsel kurul tarafından değerlendirilecek ve uygun bulunan projeler kabul edilecektir. Sempozyumda Türkçe olarak sözlü ya da poster bildiri sunumu yapılabilir. Sempozyum kapsamında Uzay ve Uzay Teknolojileri temalı bildiriler kabul edilecektir. Sempozyuma katılan projeler, sempozyum sonrasında ISBN numarası tahsis edilmiş bildiri kitabında yer alacaktır.

Sizleri Mayıs 2023 tarihinde düzenleyeceğimiz GIS Öğrenci Sempozyumu’nda aramızdan görmekten mutluluk duyarız.

Not: Sempozyuma lise öğrencileri dinleyici olarak da katılabilirler.